Z dobrego upieczesz najlepsze!

Fair Play

Pyszne żytnie bułeczki mieszane w kształcie piłki


 

 

 

 


Ciasto  
Bułka Żytnia 10
 1,000 kg
mąka pszenna, typ 550  4,400 kg
mąka żytnia, typ 720  4,600 kg
drożdże  0,400 kg
woda  ok. 6,000 kg
łączna ilość: 16,400 kg

Wykonanie:

  1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
    • czas miesienia(miesiarka spiralna): 3 minuty – pierwszy bieg,  6 minut – drugi bieg
    • temp. ciasta: 26°C
    • czas gary ciasta: 10 minut
  2. Po upływie czasu gary odważyć presy ciasta i zostawić na 10 minut do odprężenia.
    • naważka: 1.100 g
  3. Po odprężeniu odciąć bułki na dzielarce, zaokrąglić i ułożyć po 7 sztuk w foremkach futbolówkach.
    • Czas gary kawałków ciasta: 40 minut
  4. Po wygarowaniu posypać bułki mąką żytnią i upiec.
    • temp. pieczenia: 220°
    • czas pieczenia: 25 minut

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi


Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media