Z dobrego upieczesz najlepsze!

Słodowiański Chleb Serowy

 

 

 

 


Ciasto  
KOMPLET Chleb Słodowiański 30
 3,00 kg
mąka pszenna, typ 550 7,00 kg
drożdże  0,14 kg
woda  ok. 8,00 kg
Dodatki  
ser górski, przyprawiony (kostki ok. 6x6 mm) 
2,00 kg
łączna ilość: ok. 20,14 kg

Wykonanie(33 szt. po 500 g):

  1. Ze wszystkich składników, z wyjątkiem kostek sera, wyrobićciasto. Pod koniec zagniatania dodać kostki sera i odstawićciasto do garowania. Ciasto jest dobrze wyrobione gdy odchodzi od ścian dzieży.
    • czas zagniatania: 15 minut – pierwszy bieg 15 minut - drugi bieg
    • temp. ciasta: 25°C
    • czas gary ciasta: 1-2 godzinyw temp. pokojowej
  2. Po upływie czasu gary ciasto wyrzucić na stół i podzielić napasma o szerokości ok. 12 cm. Z każdego pasma oddzielićkawałki ciasta o szerokości ok. 15 cm, bez wyrabiania lekkozbić ciasto, ułożyć w posypanych mąką koszyczkach dochleba i odstawić do garowania.
    • naważka: 600 g 
    • czas gary ciasta: 25 minut
  3. Po upływie czasu gary bochenki wyłożyć na aparatyzaładowcze. Wsunąć do pieca i upiec pod parą.
    • temp. pieczenia: 245 °C spadająca do 200 °C 
    • czas pieczenia: 30-35 minut

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media