Z dobrego upieczesz najlepsze!

Śniadanie Mistrzów

Pyszne drożdżowe bułeczki w kształcie piłki.

Rada mistrza: natłuszczenie i posypanie foremek tartą bułka zapewni wygodne wyjecie z nich wypieku. Na jedną foremkę potrzeba ok. 8 g grysiku.

 




Ciasto  
KOMPLET Italomix 40  4,000 kg
mąka pszenna, typ 550  6,000 kg
oliwa z oliwek   0,400 kg
drożdże  0,400 kg
woda  ok. 5,600 kg
łączna ilość: ok. 16,400 kg

Wykonanie:

  1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
    • czas miesienia(miesiarka spiralna): 2 minuty – pierwszy bieg,  4 minut – drugi bieg
    • temp. ciasta: 25°C
    • czas gary ciasta: 15 minut
  2. Po upływie czasu gary odważyć presy ciasta. 
    • naważka: 1.200 g
    • czas gary presy ciasta:  15 minut
  3. Po upływie czasu gary wyrobić 30 sztuk okrągłych kawałków ciasta, obtoczyć w sezamie i maku, a następnie ułożyć po 7 sztuk w foremkach futbolówkach.
    • Czas gary kawałków ciasta: 45-55 minut
    • temp. pieczenia: 210°C
    • czas pieczenia: 18 minut

Zobacz także:

Promocja - MISTRZOSTWA Z KOMPLETEM - kupuj produkty i wygrywaj nagrody

Katalog z recepturami piłkarskimi

 

Produkty powiązane z recepturą

Receptury z tej kategorii

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media