Z dobrego upieczesz najlepsze!

BUŁECZKI CHIA

KOMPLET Bułka Chia 30



 

 

 

 

Ciasto 
 
KOMPLET Bułka Chia 30 3,00 kg
mąka pszenna, typ 550 7,00 kg
KOMPLET Capital 3 0,30 kg
olej roślinny 0,20 kg
drożdże 0,40 kg
woda około 5,60 kg
około 16,50 kg
Dekoracja 
siemię lniane (żółte) 1,20 kg
łączna ilość około 17,70 kg

Wykonanie

  1. Ze wszsytkich składników wyrobić ciasto i odstawić do garowania. 
    • czas miesienia (mieszarka spiralna): 3 minuty-1.bieg, 7 minut-2.bieg
    • temperatura ciasta: 26 C
    • czas gary ciasta: 15 minut
  2. Po upływie czasu gary ciasto rozważyć na presy, zaokrąglić i odstawić na 10 minut do odprężenia. Następnie odciąć bułki na dzielarce, zaokrąglić, zwilżyć wodą, obtoczyć w siemieniu lnianym. Ułożyć po siedem w foremkach i odstawić do garowania.
    • naważka:  1,40 kg
    • czas gary bułek: 35-40 minut
  3.  Po wygarowaniu bułki wsunąć do pieca i zaparować.
  • temperatura pieczenia: 220 C
  • czas pieczenia: okoł 23 minuty

 

 

 

 

 

 

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media