Z dobrego upieczesz najlepsze!

BUŁECZKI MISTRZÓW

KOMPLET Italomix 40



 

 

 

 

Ciasto 
 
KOMPLET Italomix 40 4,000 kg
mąka pszenna, typ 550 6,000 kg
oliwa z oliwek 0,400 kg
drożdże 0,400 kg
woda  około 5,600 kg
łączna ilość   około 16,400 kg

Wykonanie:

  1. Ze wszystkich składnikow wyrobić ciasto.
    • czas mieszania: (miesiarka spiralna):2 minuty-1.bieg; 4 minuty-2.bieg
    • czas gary ciasta: 15 minut
    • temperatura ciasta: 25 C
  2. Po upływie czasu gary odważyć presy ciasta.
    • naważka ciasta:  1,200 kg
    • czas gary presy ciasta: 15 minut
  3.  Po upływie czasu gary wyrobić 30 sztuk okrągłych kawałków ciasta, obtoczyć w sezamie i maku, a następie ułożyć po 7 sztuk w foremkach futbolówkach. 
  • czas gary kawałków ciasta: 45-55 minut
  • temperatura pieczenia: 210 C
  • czas pieczenia: 18 minut 

 

 

 

 

 

 

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media