Z dobrego upieczesz najlepsze!

BUŁECZKI PSZENNE

KOMPLET Pszenne Premium 10



 

 

 

 

Ciasto
 
KOMPLET Pszenne Premium 10 1,00 kg
maka pszenna, typ 550 9,00 kg
drożdże  0,30 kg
woda około  6,20 kg
około 16,50 kg
Dekoracja  
mak niebieski  0,60 kg
sezam 0,60 kg

1,20 kg
łączna ilość około  17,70 kg

Wykonanie:

  1. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i odstawić do garowania.
    • czas miesienia (miesiarka spiralna): 3 minuty-1.bieg, 6 minut- 2.bieg
    • temperatura ciasta: 26 C
    • czas gary ciasta: 15 minut
  2. Po upływie czasu gary ciasto rozważyć na presy, zaokrąglić i odstawić na 10 minut do odprężenia. Odciąć bułki na dzielarce, zaokrąglić, zwilżyć wodą, obtoczyć na zmianę w sezamie i maku. Ułożyć przemiennie w foremkach po siedem sztuk i odstawić do garowania.
    • naważka presy: 1,20 kg
    • czas gary bułek: 35-40 minut
  3.  Po wygarowaniu bułki wsunąć do pieca i zaparować.
  • temperatura pieczenia: 220 C
  • czas pieczenia: około 22 minuty

 

 

 

 

 

Zobacz także:

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media