Z dobrego upieczesz najlepsze!

CIASTO ORZECHOWE Z KLEKSAMI KREMU

KOMPLET Valbella Soft



 

 

 

 

Ciasto orzechowe
 
KOMPLET Valbella Soft 1.000 g
olej roślinny 450 g
jaja 300 g
woda 75 g

1.825 g
Warstwa kremu
KOMPLET krem Patissiere  130 g
KOMPLET Masa Percepanowa 100 g
woda  350 g
  580 g
Warstwa owoców
morela, połówki owoców (z puszki) 600 g
Dekoracja  
KOMPLET Florenta 60 g
pestki dyni (całe) 60 g
  120 g
łączna ilość 3.125 g

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta połączyć i ubić na średnim biegu za pomocą płaskiej łopatki. Masę wlać do papierowych foremek futbolówek.
    • czas ubijania: około 3 minut
    • naważka masy: około 300 g
  2. Z podanych składników ubić krem i rozmieścić  na masie w formie kleksów. 
  • czas ubijania:  około 3 minut 
  • naważka kremu:  około 100 g 
  1.  Połówki moreli ułożyć na cieście. Pestki dyni wymieszać na sucho z produktem KOMPLET Florenta i uzyskaną mieszanką równomiernie posypać ciasto. Całość upiec. 
  • naważka moreli: około 100 g
  • naważka mieszanki: pestki dyni i Florenta/około 20 g
  • temperatura pieczenia: około 190 C
  • czas pieczenia: okolo 50 minut

 

 

 

 

 

Produkty powiązane z recepturą

mapa strony Projekt i wykonanie Omnibrand we współpracy z ROXX Media